Home  |  Nieuws  |  Portfolio  |  Profiel  |  Contact

 

Nieuwsarchief

<< terug naar Nieuws

DVD Van Donker Naar Licht gereed  (2 mei 2013)
Gisteren is de DVD van de documentaire Van Donker Naar Licht, eerder gemaakt voor Cinema Oostereiland en de gemeente Hoorn, opgeleverd en afgeleverd (zie foto). Naast de film die de historie en ontwikkeling van het Oostereiland belicht, bevat de DVD ook tal van extra’s, waaronder een rondwandeling met de vroegere directeur door de oude gevangenis en bijna 30 minuten aan extra videomateriaal geschoten voor en tijdens de renovatie van het Oostereiland. De DVD is verkrijgbaar bij Cinema Oostereiland.


Muziekdocu over Submotion Orchestra (2 januari 2013)
Samen met de vrienden van muzieksite Written In Music is vorig jaar in Leeds (UK) een filmopname van de 7-koppige Engelse jazz/soul/dubstep-muziekgroep Submotion Orchestra gemaakt. De opnames bestonden uit interviews met alle bandleden plus de filmregistratie van drie live uitgevoerde muziekstukken.
bekijk de muziekdocu op www.writteninmusic.com (lengte 12:44 min.)   |   website Submotion Orchestra

Submotion Orchestra


Film over mantelzorgers (11 december 2012)

In de korte docufilm Ik weet niet of ik mantelzorger ben... vertellen vier mantelzorgers over de vanzelfsprekendheid bij en waarde van het ondersteunen van een naaste. Naast de film zijn ook tekst-/fotomontages gemaakt van de vier hoofdpersonen. De film en fotomontages zijn in opdracht van de Regionale Stichting WonenPlus geproduceerd, in samenwerking met Odion, WonenPlus Noord-Holland en Welzijn Stede Broec.     >> meer informatie / bekijk de film

Ik weet niet of ik mantelzorger ben...


Documentaire ‘Ik wil graag honderd worden’ te zien in de filmtheaters (14 oktober 2012)
De documentaire van Paul Hegeman over musicus Ton Koopman, in het Nederlands getiteld Ik wil graag honderd worden, is 11 oktober 2012 officieel uitgebracht door distributeur Cinema Delicatessen. De tot 72 minuten verlengde versie is dan o.a. te zien in Provadja, Cinebergen, Cinema Oostereiland, Filmtheater Hilversum en Filmhuis Bussum. Orphic Film heeft voor deze documentaire diverse filmopnames verzorgd.
trailer op Youtube | speeldata filmtheaters (Facebook) | website Cinema Delicatessen

Ik wil graag honderd worden - documentaire over musicus Ton Koopman

 

Site-update (14 oktober 2012)
De website is weer bijgewerkt. Het nieuwsbriefarchief is toegankelijk gemaakt (zie bovenaan deze pagina). Verder is de introductiefilm gemaakt voor een educatieproject van Beloofd Land hier toegevoegd aan de website.

Beloofd Land - toekomst van de polder


Documentaire over Ton Koopman gereed (8 april 2012)

De documentaire over Ton Koopman, getiteld Live to be a hundred - a year in the life of Ton Koopman, is vorige maand in premičre gegaan in Filmtheater Cinebergen. Koopman en zijn vrouw Tiny Mathot waren aanwezig tijdens de drukbezochte premičre in Bergen. Voor deze film van Paul Hegeman heeft Orphic Film diverse filmopnames gemaakt, waaronder twee concertregistraties.
Interview Reformatorisch Dagblad | fragment concert ABO&C: Maria Vespers | fragment concert Ton Koopman - Jordi Savall

Ton Koopman

Nieuwjaarswens en site-update (30 december 2011)

De website is uitgebreid met de informatiefilm gemaakt voor de verkiezingen Handhaving & Toezicht 2011.
Voorts wordt een ieder een gezond, voorspoedig én waarachtig 2012 toegewenst!


Van Donker Naar Licht - film over de realisatie van Cinema Oostereiland (23 oktober 2011)
De afgelopen 2,5 jaar is voor Cinema Oostereiland (voorheen Filmhuis Hoorn) en de gemeente Hoorn gewerkt aan de film Van Donker Naar Licht. Deze 28 minuten durende film toont de transformatie van het leegstaande monumentale gevangenisgebouw op het Oostereiland in Hoorn naar een plek voor film, cultuur, ontmoeten, werken en wonen. Afgelopen vrijdagavond 21 oktober was de premičrevertoning tijdens de officiële openingsavond van Cinema Oostereiland. Dit weekend (22 en vandaag 23 oktober 2011) wordt tussen 10-17 uur de film doorlopend in twee filmzalen van Cinema Oostereiland vertoond.    >> meer informatie


Films over het Politiekeurmerk Veilig Wonen bij groot onderhoud (4 oktober 2011)

Voor het CCV is een reeks van drie films opgenomen, waarin woningcorporatie WonenBreburg wordt gevolgd tijdens het groot onderhoud van huurwoningen in Breda. Bij het groot onderhoud wordt gelijktijdig rekening gehouden met de vereisten van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). De films worden de komende maanden vertoond op www.politiekeurmerk.nl.
>> bekijk de trailer op Youtube

 


Orphic Film sponsor van cultuurpodium YXIE/Provadja (11 juni 2011)

Eerder dit jaar heeft Orphic Film tijdens de feestelijke bijeenkomst voor relaties en sponsors van cultuurpodium YXIE/Provadja in Alkmaar een sponsorovereenkomst getekend. Orphic Film draagt het nieuwe filmtheater en cultuurpodium YXIE, dat in 2013 haar deuren opent als opvolger van Provadja Film + Podium, een warm hart toe.   (fotomateriaal: Noordhollands Dagblad)

 


Film over Jongerenbuurtbemiddeling online (4 december 2010)

De voor het Centrum voor Crimininaleitspreventie en Veiligheid gemaakte informatiefilm staat inmiddels online.
 >> meer informatie / bekijk de film


Orphic Film op Twitter (31 oktober 2010)
Op gepaste wijze maakt Orphic Film inmiddels gebruik van Twitter. Met enige regelmaat verschijnen daar actuele berichten over film en filmproducties en alles wat daarmee te maken heeft. Het aantal berichten zal uw computer of smartphone overigens niet overladen, want Orphic Film beschouwt het medium niet als een babbelbox.
 

Today’s Existence naar filmfestival in Istanbul (30 oktober 2010)
De film Today’s Existence wordt in november vertoond tijdens het 22th Istanbul International Short Film Festival
 

Today’s Existence op het Nederlands Film Festival 2010 (11 september 2010)
Bij de realisatie van Today’s Existence, de experimentele korte film (ca. 20 minuten) van Cengiz Özgök, heeft Orphic Film o.a. ondersteuning geboden als producent, met het camerawerk en bij de eindmontage. De film wordt 23 en 28 september vertoond tijdens het Nederlands Film Festival 2010 in Utrecht, als onderdeel van het Jaaroverzicht. Today’s Existence confronteert de kijker met een ernstig vraagstuk waar de moderne samenleving geen antwoord op heeft. De hoofdrol in de film wordt vertolkt door Chris Mennen, geen onbekend gezicht in de portfolio van Orphic Film.
De eerste openbare vertoning van Today's Existence vindt plaats op donderdag 16 september a.s. in Filmtheater ForumImages in Groningen. Dat is tevens de premičre voor de makers en alle andere betrokkenen bij de film. Iedereen die daar ook bij wil zijn is van harte welkom. Aanvang: 20.45 uur, entreeprijs 2,50 euro.
>> Today’s Existence op NFF website   >> trailer Today’s Existence   >> interview Cëngiz Özgök (Dagblad v/h Noorden 10/09/2010)
 


Documentaire Ton Koopman (23 mei 2010)
Orphic Film werd in 2009 gevraagd door filmmaker/journalist Paul Hegeman mee te helpen met de cameraregistratie van de documentaire over Ton Koopman. Koopman is internationaal een befaamde musicus/dirigent in de klassieke muziek. Een gedreven man wiens leven volledig in het teken staat van zijn passie voor oude muziek. Met de videoregistratie van enkele muziekstukken tijdens het Maria Vespers-concert in de Amsterdamse Westerkerk op 14 mei j.l. zijn de laatste filmopnames gemaakt. In het najaar wordt de montage afgerond.    >> www.tonkoopman.nl 

 


Bijgewerkte portfolio: film over wijksteunpunt in de Meerwijk Bibliotheek  (15 november 2009)
Afgelopen maandag 9 november is de informatiefilm over het wijksteunpunt in de Meerwijk Bibliotheek gepresenteerd tijdens de feestelijke opening van deze bibliotheek in Edam-Volendam. Deze korte film genaamd MEERWIJK - meer dan boeken, meer dan burenhulp is door Orphic Film ontwikkeld in opdracht van de Gemeente Edam-Volendam, mede in samenwerking met WonenPlus en de Meerwijk Bibliotheek.   >> meer informatie / bekijk de film

 

Procession op Bath Film Festival 2009 (7 november 2009)
Zaterdag 21 november 2009 speelt SonVer het Alchemy Of Man-project op het Bath Film Festival 2009. Bij deze concertserie worden zeven muziekstukken live uitgevoerd en ondersteund door videoprojecties (zie foto’s hieronder), waaronder Procession. Namens Orphic Film reist een afvaardiging voor dit bijzondere concert af naar het Engelse filmfestival.
>> festivalinformatie   >> Alchemy of Man-project op SonVer website


Bijgewerkte portfolio: film over forensisch-psychiatrische afdeling (6 november 2009)
Aan de portfolio is een nieuwe film toegevoegd, namelijk De Hooge Venne 2, gemaakt voor de GGZ Noord-Holland-Noord. In deze korte film wordt de kijker rondgeleid door een ervaringsdeskundige in de nieuwe forensisch-psychiatrische afdeling in Heiloo. 
>> bekijk de film    >> meer informatie


Videoclip (25 mei 2009)
Afgelopen weken heeft Orphic Film voor de Engelse muziekgroep SonVer een videoclip gemaakt, die vanaf deze zomer wordt gebruikt voor de concertserie The Alchemy of Man.  >>  meer informatie


Nieuwe huisvesting en nieuwe website (18 januari 2009)
De activiteiten van Orphic Film op het gebied van bedrijfsfilms en documentaires zijn de afgelopen jaren gestaag gegroeid. Het is tijd geworden te verhuizen naar een passende bedrijfslocatie. Die is gevonden in Alkmaar aan de Kennemerstraatweg (adresgegevens). Hierdoor is het beter mogelijk gasten en relaties uit te nodigen, pre-productie vergaderingen te organiseren en proefmontages van films door te bespreken met klanten.

Gelijktijdig is de nieuwe website online gegaan. Die wordt de komende tijd nog verder uitgebreid. Schrijf u vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief, dan houden we u op de hoogte!

 

> Home  > Nieuws  > Nieuwsarchief