Home  |  Nieuws  |  Portfolio  |  Profiel  |  Contact

 

Nieuws

aanmelden nieuwsbrief   |  nieuwsbrief archief: 2017-heden

  volg Orphic Film op Twitter

twitter

BitterSweet weer te zien bij KunstNetTV (2 mei 2021)
Het platform KunstNetTV maakt al 25 jaar filmproducties over kunst en cultuur in Alkmaar en de regio. In dat kader komt in mei een aantal eerder op KunstNetTV vertoonde films samen met de makers nog eens voorbij. In de week van 3 mei wordt BitterSweet opnieuw vertoond, gecombineerd met een interview en terugblik. Uitzendingen BitterSweet:
- website KunstNetTV (hier) of direct op het YouTube-kanaal van KunstNetTV (hier)
- Streekstad Centraal: dagelijks om 10.00u en 22.00u
- Be@tTV: ma, wo en za om 15.30u en 20.30u.

news210502


A Day in June klaar en eerste vertoningen (17 november 2018)
Op 1 november is de finale versie van A Day in June - a song cycle in 5 portraits gereedgekomen (speelduur 20 minuten en 40 seconden). Na de besloten premiŤre op zondag 18 november in de VUE bioscoop te Alkmaar volgen in november-december 2018 4 publieke previews in Bergen en Alkmaar. Lees er meer over op www.adayinjune.nl. | Trailer: https://youtu.be/wVwUgG2RrBU

A Day in June - a song cycle in 5 portraits


Montage van A Day in June gereed (8 september 2018)
Na de muziekopnames eerder dit jaar en filmopnames in de zomer is de afgelopen twee maanden gewerkt aan de montage van A Day in June. Gisteren zijn de muziekopname en gemonteerde film overgedragen aan Jan Schermer, die het sounddesign voor zijn rekening neemt. Meer info over het project op www.adayinjune.nl 
Aftrap nieuw project: A Day in June, een korte filmopera (17 december 2017)
Onder de vlag van Stichting MuziCan uit Amsterdam ontwikkelt Orphic Film in 2018, in samenwerking met componiste/pianiste Marion von Tilzer, librettist Gerard Harleman en beeldend kunstenaar Ludo Winkelman, de korte filmopera A Day in June. In deze ca. 15 minuten durende productie worden de disciplines film, opera (monodrama) en beeldende kunst op onderzoekende wijze samengebracht.

Onder andere de gemeente Alkmaar en het Prins Bernhard Cultuurfonds NH steunen A Day in June met een financiŽle bijdrage. Verder is een particuliere donatie toegezegd. Met crowdfunding worden het restant van de benodigd financiering geworven.
Wil je dit unieke project financieel steunen? Kijk op Voordekunst.nl voor meer informatie, donatiemogelijkheden en wat wij onze donateurs te bieden hebben. Alvast bedankt!

Bekijk de webdocu ‘Een Vooruitblik’ met de makers (9 min.)  |  Surf naar www.adayinjune.nl  |  Crowdfunding op Voordekunst.nl

 

Vertoningen De Ketting van Threes NPO Cultura en Filmtheater Cinebergen (23 oktober 2017)
De Ketting van Threes wordt in een verkorte versie (60 minuten) uitgezonden bij de publieke omroep, namelijk op het digitale themakanaal NPO Cultura:
- do 26 oktober 2017 om 20:20 uur
 - vr 27 oktober 2017 om 08:45 uur
 - zo 29 oktober 2017 om 05:25 uur
 - zo 29 oktober 2017 om 16:45 uur 
 - ma 30 oktober 2017 om 05.40 uur.
Bekijk NPO Cultura via internet gratis op www.npo.nl/live/npo-cultura. Of via de digitale televisie-decoder.

Filmtheater Cinebergen in Bergen vertoont De Ketting van Threes zondagmiddag 5 november 2017 om 15.30 uur.
Klik hier voor meer informatie en tickets op de website van Cinebergen.Vertoning documentaire De Ketting van Threes in Alkmaar (15 september 2017)
De documentaire De Ketting van Threes wordt binnenkort tweemaal vertoond door Filmhuis Alkmaar
 - woensdag 27 september 2017 - 19.30 uur
 - zondag 1 oktober 2017 - 19.30 uur.
Klik hier voor informatie en tickets.
De makers van de documentaire (Niko Hoebe, Gert Fokkens en Peter Sieben) zijn beide avonden aanwezig tijdens de vertoning.
 Klik hier voor meer informatie over De Ketting van Threes.


Documentaire De Ketting van Threes is gereed (16 oktober 2016)
Voor Stichting Vestige heeft Orphic Film de documentaire De Ketting van Threes gefilmd en gemonteerd. De documentaire is een portret van Threes Moolhuysen-Coenders (1926). In de wereld van kunst, design en sieraden staat deze eigenzinnige, krasse dame bekend als verzamelaar, opdrachtgever, organisator van tentoonstellingen en uitgever van boeken. 
De voorvertoning van De Ketting van Threes (filmlengte 80 minuten) vindt plaats tijdens de Dutch Design Week 2016 in Eindhoven. Informatie over andere vertoningen volgt binnenkort.
>> meer informatie  |  bekijk de trailer (Youtube)  |  Dutch Design Week 2016 

 

Verhuisbericht (6 april 2015)
Na ruim 6 jaar heeft Orphic Film per 1 april jl. de werkruimte aan de Kennemerstraatweg 65 in Alkmaar verlaten. Werken onder ťťn dak met BBV Adviseurs en 5D op zo een fijne plek is altijd een groot genoegen geweest. Door het veel te vroege overlijden van Piet Groot, eigenaar van het pand en van BBV Adviseurs, is daar helaas een eind aan gekomen en staat het pand momenteel te koop.
Hier is het nieuwe adres te vinden.Postproductie voor documentaire Dhiney Ramos (6 april 2015)

Vanaf 2011 heeft Orphic Film stapgewijs de postproductie verzorgd van de documentaire Em nome da m„e, do filho e da prociss„o sagrada van filmmaker Dhiney Ramos. In deze film, opgenomen in zijn geboorteland BraziliŽ, volgt Dhiney een trektocht van duizenden mensen in het kader van een heilige processie. En verzorgt hij zijn zieke moeder na haar onverwachtse ziekenhuisopname, die lang geleden dezelfde tocht ook heeft gemaakt. De documentaire is maart 2015 gereed gekomen. En wordt de komende tijd ingezonden voor diverse filmfestivals in binnen- en buitenland.
 
  

 

Naar het nieuwsarchief >>

> Home  > Nieuws