Home  |  Nieuws  |  Portfolio  |  Profiel  |  Contact

 

Profiel

Orphic Film
Gestart in 2003 in Alkmaar door Peter Sieben voor het vervaardigen van korte fictiefilms, naast een aantal opdrachtfilms en documentaireproducties. De liefde voor speelfilms heeft aan de bron gestaan van Orphic Film. 

Orphic Film richt zich vooral op eigenzinnige films. Die boeien, verrassen, ontroeren, raken of ontregelen door de combinatie van de verhaallijn, het acteerwerk, de beelden, het geluid en de muziek. En die de kijkers meenemen in een imaginaire wereld en uitnodigen de eigen fantasie aan te spreken.Verschillende producties waren te zien op filmfestivals in o.a. Amerika, Engeland, Duitsland, Luxemburg, Polen en natuurlijk Nederland. De korte film BitterSweet (2004) heeft een tweetal prijzen op Amerikaanse festivals binnengehaald, waaronder de eerste prijs voor het Gerhswin Showcase project van het Vail Film Festival. Het surrealistische dramaproject Afgesproken Werk (2005) is grotendeels gebaseerd op een kort verhaal van de Nederlandse schrijver L.H. Wiener. In 2007 volgde de korte film Fade, oorspronkelijk ontwikkeld voor een internetproject maar inmiddels in meerdere landen op het witte doek getoond tijdens o.a. filmfestivals. In 2018 zag de korte filmopera A Day in June het licht, een samenwerkingsproject voor muziek, beeldende kunst, poŽzie en film. 

Peter Sieben
1968. Vader. Echtgenoot. Filmmaker. Oprichter. Enthousiasme. Transparant. Fotografie. Rechtvaardigheid. Projectmatig werken. Schotland. Stilte. Inspiratie. Meervoudig kijken. Hardloper. Muziek. Cultureel ondernemerschap. Aandacht. CreŽren. Theedrinker.
Linkedin  |  IMDB.com profiel

 

> Home  > Profiel