Home  |  Nieuws  |  Portfolio  |  Profiel  |  Contact

 

A Day in June

(korte filmopera, 2018)


Onder de vlag van Stichting MuziCan uit Amsterdam ontwikkelde Orphic Film in 2018, in samenwerking met componiste/pianiste Marion von Tilzer, librettist Gerard Harleman en beeldend kunstenaar Ludo Winkelman, de korte filmopera A Day in June. In deze ca. 20 minuten durende productie worden de disciplines film, opera (monodrama) en beeldende kunst op onderzoekende wijze samengebracht. Daarbij zijn de makers ondersteund door verschillende musici en technici: Eilidh Martin bespeelde de cello, Janneke van Prooijen de viool, Gert Fokkens ondersteunde voor scenario en spelregie tijdens de filmopnames en Jan Schermer verzorgde voor het finale sounddesign.  

Fernando PessoaDe combinatie van film en opera biedt ongekende mogelijkheden. Bijvoorbeeld om een gedachtenwereld te visualiseren čn te verklanken. In dit geval gaat het om iemand die zich in de drukte van alledag afvraagt: "Doe ik er eigenlijk wel toe?" En met die vraag wordt zijn innerlijke wereld in beeld en ten gehore gebracht. De film belicht de kracht van de mens zichzelf te bevrijden uit een onhaalbare droom of vastgelopen verlangen. Het libretto is geďnspireerd op het werk van de Portugese dichter Fernando Pessoa (1888-1935). Een operazanger vormt de centrale personage. Zijn relaas wordt zowel met zang en muziek als filmbeelden en geschilderde portretten tot uitdrukking gebracht.

De filmopera is op locatie opgenomen in Alkmaar, in Den Helder bij in de kuststreek bij Bergen/Schoorl (de plek waar ooit de kunstenaars uit de Bergense School werkten en inspiratie vonden).

Surf voor meer info naar de projectwebsite www.adayinjune.nl  |  Crowdfunding op Voordekunst.nl (dec. 2017-jan. 2018)

 

 

> Home  > Portfolio  > A Day in June